“Θέλω να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ”

Τη θέση της Γερμανίας ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη επανέλαβε σε νέα συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στην τηλεόραση της Deutsche Welle είπε ότι θέλει την Ελλάδα εντός ευρώ σημειώνοντας όμως ότι η βοήθεια πρέπει να γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ επέμεινε στην απόφαση της τρόικας για τυχόν προσαρμογές στο δημοσιονομικό πρόγραμμα.

“Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά η βοήθεια έχει νόημα μόνο εάν μακροπρόθεσμα οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση. Εάν απλά συμβάλει στην μετατόπιση των προβλημάτων και όχι στη λύση τους, τότε δεν έχει νόημα. Για τον λόγο αυτόν λέω ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια δεν θα πρέπει να γίνει βαρέλι δίχως πάτο”, είπε ο Γερμανός υπουργός.

Στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα σήμαινε ότι το ευρώ δεν θα είναι πια σταθερό, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντά ότι δεν θα ήταν παραγωγικό να προβεί σε τέτοιες εικασίες και πρόσθεσε ότι “εάν το ευρώ δεν παραμείνει σταθερό, οι Γερμανοί έχουν να χάσουν περισσότερα από τους Έλληνες”.