Γερμανία: Ένας στους δύο επενδυτές βλέπει Grexit εντός 12μηνου

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι επενδυτές σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας από το ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δύο επενδυτές βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εντός του επόμενου 12μηνου, όπως προκύπτει από έρευνα της γερμανικής ομάδας Sentix που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Βάσει της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 25 Απριλίου σε δείγμα 1.023 επενδυτών, ο δείκτης διάσπασης της ευρωζώνης για την Ελλάδα ανήλθε τον Απρίλιο στο 48,3% τον Απρίλιο.

Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από το 35,5%, που κατέγραψε η έρευνα τον Μάρτιο, κάτι που υποδηλώνει ότι ένας στους δύο επενδυτές αντιμετωπίζει με δυσπιστία τις δεσμεύσεις για παραμονή της Αθήνας στη ζώνη του ευρώ.

"Οι μισοί περίπου από τους επενδυτές δεν φαίνονται να παίρνουν στα σοβαρά τις υποσχέσεις των Ευρωπαίων πολιτικών να επιδιώξουν το σενάριο της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη" είπε η Sentix σε ανακοίνωση.

Ο δείκτης για τη διάσπαση της ευρωζώνης ως συνόλου ανήλθε στο 49,0% τον Απρίλιο από το 36,8% τον Μάρτιο, λόγω ων εκτιμήσεων ότι η Αθήνα θα εγκαταλείψει το ευρώ.

Το ποσοστό αυτό είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την κορύφωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη το 2012.

Ο δείκτης, ωστόσο, που μετρά το ρίσκο μετάδοσης υποχώρησε στο χαμηλό ρεκόρ του 26,1%, κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές σε γενικές γραμμές δεν αναμένουν η ελληνική κρίση χρέους να επηρεάσει άλλες περιοχές της ευρωζώνης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...