Γερμανικό Ινστιτούτο: Θα πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας τάσσεται για ακόμη μια φορά ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo, Χανς Βέρνερ-Σιν.

"Η Ευρώπη πρέπει να επιτρέπει τη χρεοκοπία εντός των συνόρων της ενώ το να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης θα ενείχε περισσότερους κινδύνους από το να την άφηνε να αποχωρήσει", δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC.

Η Ελλάδα, η οποία έχει λάβει δύο διεθνή πακέτα στήριξης ύψους 240 δισ. ευρώ, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με χρηματοδοτική κρίση, κάτι που έχει ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η χώρα μάλλον βαίνει προς χρεοκοπία, σχολιάζει το CNBC στην ιστοσελίδα του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ifo Χανς Βέρνερ-Σιν, αυτό θα μπορούσε να είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα.

"Θα έλεγα ότι εν τέλει (μια έξοδος της Ελλάδας) θα ήταν επιθυμητή καθώς, εάν κάποιος συνοδεύει την έξοδο με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής κοινότητας, με την υπόσχεση να κρατήσει ανοικτή την πόρτα για να επιστρέψει η Ελλάδα κάποια στιγμή στο μέλλον, τότε αυτό ίσως αποτελεί την ευκαιρία για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας μέσω υποτίμησης" δήλωσε ο Βέρνερ-Σιν.

Ο επικεφαλής του Ifo, που έχει κατ' επανάληψη εκφραστεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, είπε ότι ενώ το "Grexit" δεν είναι "αναπόφευκτο", θα μπορούσε να δώσει στη χώρα την ευκαιρία να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και να ενισχύσει την απασχόληση.

"Δεν υπάρχουν μόνο οι κίνδυνοι από την έξοδο – υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι αν συνεχιστεί ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα λειτουργούσε έως τώρα" τόνισε ο Βέρνερ-Σιν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...