Ευρωπαϊκή Ένωση: Έχουμε καλά νέα από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Πηγές της ΕΕ διαβεβαίωσαν τους δημοσιογράφους στο Παρίσι ότι οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group με την Ελλάδα σημείωσαν μεγάλη πρόοδο τα τελευταία 24ωρα. Αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε μάλιστα εμφατικά: "... είμαστε επιτέλους στο καλό σημείο που θα έπρεπε να βρισκόμαστε δύο μήνες πριν". Μοναδική προθεσμία το τέλος Ιουνίου, λένε μάλιστα τώρα πηγές των δανειστών, αν και η Ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι μπορεί να υπάρξει λύση μέχρι το τέλος Απριλίου.

Βέβαιος ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έχουν σημειώσει πρόοδο εμφανίστηκε και ο δημοσιογράφος του Channel 4, Paul Mason.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Mason αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η εκρηκτική φρενίτιδα απειλών κατά της Ελλάδας από την ΕΚΤ, μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων του Bloomberg, συνήθως σημαίνει πως οι πολιτικές συνομιλίες με το Eurogroup σημειώνουν πρόοδο".

Όπως μετέδωσε μάλιστα το δελτίο ειδήσεων του Mega επικαλούμενο πηγές του Brussels Group, η παρουσίαση και η συζήτηση από την πλευρά της Ελλάδας είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένη και σε πιο θετικό κλίμα.

Ωστόσο, οι διαφωνίες εξακολουθούν να παραμένουν παρά την όποια πρόοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, "αγκάθι" μέχρι στιγμής παραμένει το θέμα των εργασιακών και αλλά και το ασφαλιστικό.

Οι εξελίξεις αυτές στο θέμα των διαπραγματεύσεων έρχονται ως απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό του ELA στις ελληνικές τράπεζες καθώς η μειοψηφία εντός του ΔΣ που αντιτίθεται σε επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα αυξάνεται.