Γ. Στουρνάρας: Όχι νέες περικοπές το 2013

Στην καταλυτική επίδραση που θα έχει στην ελληνική οικονομία το τέλος της "δραχμικής αβεβαιότητας", όπως την χαρακτήρισε, αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσων του Mega.

Τόνισε ότι η αβεβαιότητα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν ο κύριος παράγοντας που απέτρεπε τις επενδύσεις στη χώρα, και όχι η φορολογία, η οποία όπως ανέφερε δεν είναι τόσο μεγάλη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σημείωσε ακόμα ότι η αβεβαιότητα οδήγησε πολλούς καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες, όμως τώρα που αυτή η αβεβαιότητα αίρεται, οι καταθέσεις θα επιστρέψουν στη χώρα.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί η περαιτέρω ύφεση μέσα στο 2013, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι σαν αντίβαρο της δημοσιονομικής προσαρμογής θα χρησιμοποιηθούν οι επενδύσεις και η αύξηση της κατανάλωσης.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε προσωπικά ότι δε θα υπάρξουν νέες περικοπές το 2013, ενώ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επεσήμανε ότι πρώτος στόχος του θα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ σε αυτό θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Ανέφερε ακόμα ότι η φορολογία των επιχειρήσεων θα μειωθεί κατά 7%.