Οι λόγοι που οδήγησαν στην επίσκεψη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον

Τους λόγους για τους οποίους ο έλληνας υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης μετέβη εκτάκτως στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ, εξηγούν γερμανικά ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο (dpa) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να ζητά από την Ελλάδα περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ.

Αναφορικά με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ τα γερμανικά ΜΜΕ εστιάζουν στις διαβεβαιώσεις του έλληνα υπουργού για το ότι η χώρα θα καταβάλει κανονικά της υποχρεώσεις της και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στην πράξη.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να μην επιμείνει μέχρι τον Ιούλιο σε μια σειρά από περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της πολυπόθητης βοήθειας προς την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, το ΔΝΤ ζητεί περικοπές συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας είναι πιο "ευέλικτοι".

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της στις Βρυξέλλες και την Αθήνα θα ενταθούν αυτή την εβδομάδα.