Σόιμπλε: Συμφωνία έστω και στις 27 Φεβρουαρίου

Η Ευρώπη θα βρεθεί σε μία “δύσκολη κατάσταση”, αν η Ελλάδα στο τέλος του μήνα βγει από το τρέχον πρόγραμμα χωρίς να έχει υπάρξει μία συμφωνία, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ecofin.

“Στις 28 του μήνα το πρόγραμμα θα τελειώσει, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς συμφωνία, έστω κι αν αυτή επιτευχθεί στις 27 του μήνα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως μία παράταση του ελληνικού προγράμματος έχει νόημα μόνο αν η Ελλάδα σκοπεύει να το ολοκληρώσει και καλώντας την ελληνική πλευρά να δώσει ξεκάθαρες υποσχέσεις, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “υπάρχουν αμφιβολίες για το τι θέλει η Ελλάδα”.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο Έλληνας ομόλογός του καταδίκασε ορισμένες γελοιογραφίες σε βάρος του Σόιμπλε στον ελληνικό Τύπο. Ωστόσο, επεσήμανε πως “δεν έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα αν ο κ. Βαρουφάκης και η ελληνική κυβέρνηση παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό”.

Ο Σόιμπλε ανέφερε εξάλλου, αναφορικά με τις διεκδικήσεις της Αθήνας, ότι πολλοί Ευρωπαίοι ομόλογοί του έχουν επισημάνει πως οι μισθοί και οι συντάξεις στις χώρες τους είναι χαμηλότεροι σε σχέση με την Ελλάδα.