Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν στο Δημόσιο 3.500 απολυμένοι

"Όλοι οι απολυμένοι, μόνιμοι υπαλληλοι ή με σχέση αορίστου χρόνου- περίπου 3500 είναι- θα επιστρέψουν στη δουλειά τους" δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής".

Τονίζει πως ο τρόπος άρσης των απολύσεων θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις ενώ δεσμεύεται ότι θα καταργηθεί ο νόμος Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα. Θεωρεί,όμως , αναγκαία την κινητικότητα και δηλώνει ότι οι απολυμένοι που θα επιστρέψουν "δεν είναι αναγκαστικό να πάνε όλοι στις ίδιες θέσεις πίσω".

Επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε αξιολόγηση σημειώνονατς ότι ως κόμμα της Αριστεράς "είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τη Δημόσια Διοίκηση με τον ίδιο τρόπο που ο Νίξον ήταν ο μόνος που μπορούσε να πάει στην Κίνα".

Αναφορικά με την αξιολόγηση προσθέτει ότι " στο παρελθόν όλοι ήταν άριστοι. Ένα τέτοιο σύστημα αξιολόγησς που τους βγάζει όλους άριστους δεν έχει νόημα". Προαναγγέλει και αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας όμως ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...