Financial Times: Αλλάζει στάση η Φινλανδία για το ελληνικό χρέος!

Στην ξαφνική αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού της Φινλανδίας 'Αλεξ Στάμπ απέναντι στην Ελλάδα, αναφέρονται σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα " ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας άνοιξε την πόρτα την Πέμπτη για μια επαναδιαπραγμάτευση των όρων του ελληνικού χρέους, εν όψει και των εκλογών της Κυριακής".

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο 'Αλεξ Στάμπ δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να εξετάσει τις επεκτάσεις ως προς την ωριμότητα του χρέους και αλλαγές στους όρους που συνδέονται με το χρέος. Μάλιστα ο ιρλανδός ομολογός του Έντα Κένι συμφώνησε, όπως αναφέρουν οι FT.

Οι κινήσεις αυτές, υποστηρίζουν οι FT είναι σημαντικές δεδομένου ότι η Φινλανδία υπήρξε μία από τις χώρες που ήταν περισσότερο εχθρική για οποιαδήποτε αλλαγή στάσης σχετικά με το χρέος και αντανακλούν τη γενικότερη προσδοκία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής.

Επιμένοντας ότι δεν προσπαθούσε να παρέμβει στην ελληνική εκλογές, ο 'Αλεξ Στάμπ φανέρωσε την διαπραγματευτική θέση που θα κρατήσει η Φινλανδία σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγουν οι FT.