Ναι σε ευρωπαϊκή διάσκεψη για το ελληνικό χρέος από τον Ιρλανδό ΥΠΟΙΚ

Θετικός στην ιδέα μίας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το ελληνικό χρέος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Δουβλίνο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιρλανδική εφημερίδα The Irish Times.

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν πως σε μία τέτοια ευρωπαϊκή διάσκεψη θα μπορούσε να συζητηθεί όχι μόνο το ελληνικό χρέος, αλλά και οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο μίας νέας προσέγγισης των προβλημάτων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Όπως αναφέρουν οι Irish Times, η διοργάνωση μίας διάσκεψης για το ελληνικό χρέος, όπως η αντίστοιχη διάσκεψη του 1953 για το χρέος της μεταπολεμικής Γερμανίας, αποτελεί εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Είναι η πρώτη φορά που Ευρωπαίος πολιτικός τάσσεται δημοσίως υπέρ μίας διάσκεψης για το χρέος, όπως παρατηρεί σε δημοσίευμά της η πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης euobserver.com. Μάλιστα, σύμφωνα με το euobserver.com, h γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει μέχρι στιγμής την ιδέα αυτή, ωστόσο ενδεχομένως να πρόκειται για τακτική εκ μέρους της Γερμανίας προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.