Πρόεδρος ΣΕΒ: Η ευρωπαϊκή δυστοκία δοκιμάζει τις αντοχές του λαού

Τις επιπτώσεις των καθυστερήσεων στην απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από την πλευρά της Ευρώπης στους Έλληνες πολίτες υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

“Η ευρωπαϊκή δυστοκία αυτών των ημερών δοκιμάζει την υπομονή και τις αντοχές ενός λαού, που καλείται να υποστεί άλλο ένα επώδυνο πακέτο λιτότητας και, ταυτόχρονα, δημιουργεί ερωτηματικά για την ενότητα και προοπτική της ίδιας της ευρωζώνης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Επεσήμανε ακόμα ότι “η κοινωνία μας πληρώνει, εδώ και τρία χρόνια, τα σπασμένα ενός πολιτικού συστήματος που αρνείται να αλλάξει και μιας Ευρώπης που έχει χάσει το όραμά της”, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δικαιούνται να αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος, όχι όμως και να υποτιμούν τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο κ. Δασκαλόπουλος έστειλε ακόμα επιστολή στον πρόεδρο του κορυφαίου ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα BusinessEurope, Γιούργκεν Τούμαν, με την οποία ζητά από την ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα “να ασκήσει πίεση στις ευρωπαϊκές ηγεσίες για να δοθούν άμεσα βιώσιμες απαντήσεις στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πρόβλημα, καθοριστικό μέρος του οποίου είναι η Ελλάδα”. Παρομοιάζει επίσης την Ελλάδα με πειραματόζωο, που “δέχθηκε αγόγγυστα να ακολουθήσει αυτό το επώδυνο μονοπάτι της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των ευρύτατων διαρθρωτικών αλλαγών”.