Στέλεχος Bank Οf America: Ο ΣΥΡΙΖΑ μας είπε ότι λέει και στους Έλληνες

Τίποτα άγνωστο στο ελληνικό κοινό δεν είπε στους επενδυτές με τους οποίους συναντήθηκε στο Λονδίνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο Θάνος Βαμβακίδης, διευθυντικό στέλεχος της Bank of America.

Σε χθεσινό e-mail της Bank of America που διέρρευσε στον Τύπο, σε σχέση με την ενημέρωση που έκανε στους επενδυτές ο Γ. Σταθάκης, η αμερικανική τράπεζα εκτιμούσε πως επίκειται μία παρατεταμένη περίοδος μεταβλητότητας στη χώρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ “απέχει πολύ από την τρόικα”, και ακόμα και αν βρεθεί κάποιο κοινό σημείο μεταξύ τους, σε περίπτωση που ανέλθει στην εξουσία, μπορεί μέχρι να γίνει αυτό να έχει περάσει ακόμα και ολόκληρο το 2015.

“Ο κ. Σταθάκης εξήγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό και στη συζήτηση υπήρχαν ερωτήσεις και γενικά οι επενδυτές ευχαρίστησαν τον κ. Σταθάκη γι’ αυτήν την παρουσίαση”, δήλωσε ο κ. Βαμβακίδης, που χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο βουλευτής συναντήθηκε με τους επενδυτές για να τους εξηγήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές, καθώς “το άγνωστο και η αβεβαιότητα τρομάζουν τις αγορές”.

“Αυτό που τις απασχολεί είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τι θα γίνει μετά το review της ελληνικής οικονομίας. Το ρίσκο που επηρεάζει τις αγορές αυτή τη στιγμή αυτό είναι, και θετικό θα ήταν αν υπάρξει μία συμφωνία πριν τις γιορτές”, ανέφερε εξάλλου.

Ερωτηθείς σχετικά με το e-mail που διέρρευσε την Τετάρτη και στο οποίο φέρεται εκπρόσωπος του hedge fund Capital Group να αναφέρεται σε ειρωνικό τόνο στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαμβακίδης απάντησε πως ο εν λόγω εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν παρών στην εκδήλωση της Bank of America-Merryll Lynch, και τα όσα καταγγέλλει δεν ειπώθηκαν στη συνάντηση αυτή.