Σόιμπλε: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα κινδυνεύει η Γερμανία

Αισιόδοξος για την εξεύρευση λύσης στο αποψινό Eurogroup εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μιλώντας σε συνεδρίαση της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών, όπου και προειδοποίησε ότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα, η Γερμανία θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη Deutche Welle, που επικαλείται συμμετέχοντες στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στο Βερολίνο, ο Β. Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε ότι ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα έθετε σε κίνδυνο και την οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία. Το ζητούμενο στο αποψινό Eurogroup, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού μέχρι το 2014. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη συνάντηση των Βρυξελλών.

Για το πρωί της Τετάρτης έχει οριστεί έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU και CSU) στο Βερολίνο, όπου ο κ. Σόιμπλε θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς βουλευτές για το αποτέλεσμα του Eurogroup. Οι κυβερνητικοί βουλευτές ζητούν πιεστικά προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση να έχουν στα χέρια τους την πλήρη έκθεση της Τρόικας.