Σταϊκούρας: “Ρεαλιστικά αισιόδοξος” για τη διαπραγμάτευση

“Ρεαλιστικά αισιόδοξος” ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη διάρκεια εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων “Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος” του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), που διοργανώθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, πλησιάζοντας στο τέλος του υφιστάμενου προγράμματος, η κυβέρνηση εργάζεται ώστε άμεσα να ολοκληρωθεί από την τρόικα η τελευταία αξιολόγηση της υλοποίησής του και να συναποφασισθεί με τους εταίρους το πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη ημέρα.

“Από την κυβέρνηση απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, διορατικότητα, μετρημένες και ζυγισμένες κουβέντες και από τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις συναίνεση, μακριά από την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και υπερβολικών προσδοκιών”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι “δεν είναι ακόμη η στιγμή εφησυχασμού και πανηγυρισμών”.

Εξάλλου, απευθυνόμενος στους βιομηχάνους της Βόρειας Ελλάδας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκε στο “σύνδρομο της αδράνειας και της αναβλητικότητας”, που όπως επεσήμανε κράτησε την Ελλάδα καθηλωμένη επί δεκαετίες, και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό τόνισε ότι “τώρα πατάει γερά στα πόδια του”, σε αντίθεση με τις παλιές εποχές που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “ήταν ένα σύστημα κατακερματισμένο, πελατειακό και διαβρωμένο”.