Reuters: 44 δισ. θα λάβει η Ελλάδα στις 5 Δεκεμβρίου

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα φέρει κυβερνητικό ανασχηματισμό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

“Ο ανασχηματισμός θα λάβει χώρα μετά τη δόση”, αναφέρει ανώνυμο κυβερνητικό στέλεχος, και προσθέτει: “Ο υπουργός Οικονομικών θα μείνει στη θέση του”.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ακόμα ότι αν η απόφαση για τη δόση ληφθεί στο αυριανό Eurogroup, η εκταμίευσή της θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα προσδιορίζεται στα 44 δισ. ευρώ, δηλαδή 12,5 δισ. περισσότερα απ' όσα προβλέπονταν.

Ακόμα κι αν το Eurogroup δώσει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης, βέβαια, το σχέδιο θα πρέπει να περάσει από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, μία διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Οι πιστωτές θα κρίνουν ξανά στις 28 Νοεμβρίου αν όλα είναι έτοιμα για την εκταμίευση της δόσης και θα πάρουν την τελική απόφαση στις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που δίνει το Reuters.

Έτσι, στις 4 Δεκεμβρίου η Ελλάδα και η Κομισιόν θα συνυπογράψουν ένα αναθεωρημένο μνημόνιο κατανόησης και τα 44 δισ. θα εκταμιευθούν στις 5 Δεκεμβρίου.

Η πληροφορία αυτή εκτόξευσε την αξία του ευρώ εις βάρος του δολαρίου, με την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου να διαμορφώνεται πλέον πάνω από το 1,28, σημειώνοντας άνοδο 0,60%.