Μοσκοβισί: Υπήρχαν μερικοί παλαβοί στο Eurogroup

“Υπήρχαν μερικοί παλαβοί μέσα στην αίθουσα”. Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων για το Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε σήμερα από το γαλλικό κανάλι Canal+.

Στο ρεπορτάζ αυτό, μια ομάδα του καναλιού ακολούθησε τον υπουργό στις Βρυξέλλες και στη σύνοδο του Eurogroup, που ήταν αφιερωμένη στην κατάσταση στην Ελλάδα. Μετά το τέλος της συνόδου, όταν οι υπουργοί έχουν συμφωνήσει να δώσουν την επιμήκυνση των δύο ετών στην Ελλάδα, ο Μοσκοβισί εκμυστηρεύεται στους ρεπόρτερ του καναλιού ότι αναγκάστηκε “να εκνευριστεί μία ή δύο φορές με έναν υπουργό που έμοιαζε να θεωρεί ότι τίποτε δεν θα συνέβαινε στην Ελλάδα”, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τον υπουργό.

"Υπάρχουν πάντως μερικοί παλαβοί μέσα στην αίθουσα", σχολίασε ο Γάλλος υπουργός, αφήνοντας υπονοούμενα που “δείχνουν” προς την πλευρά της Γερμανίας.

Σε ερώτηση του καναλιού για τον αν ο Μοσκοβισί έγινε ο υπερασπιστής της Ελλάδας, η απάντησή του ήταν: “Ναι, ήταν απαραίτητο, αλλά γι' αυτό έπρεπε να υψώσω την φωνή. Ένας δίκαιος υπερβολικός θυμός, καταρχήν ανακουφίζει και έπειτα είναι αποτελεσματικός”.