Γιούνκερ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ίσως και για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στη χώρα μας, φαίνεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρώπη βρίσκονται τόσο κοντά σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για τη διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος.

Μετά τις σχετικές πληροφορίες που μιλούν για κοινό σχέδιο 6 σημείων αλλά και τις αισιόδοξες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, και ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Ζαν- Κλωντ Γιούνκερ, δηλώνει ότι η ευρωπαϊκή πλευρά βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με το ΔΝΤ για μια λύση που θα κάνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

“Περιμένω ότι εμείς θα κάνουμε το βήμα για να καλύψουμε την απόσταση που μας χωρίζει από το ΔΝΤ” ανέφερε ο κ. Γιούνκερ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

“Εργαζόμαστε εντατικά για ένα συμβιβασμό με το ΔΝΤ όσον αφορά στην Ελλάδα και σημειώνουμε πρόοδο” ανέφερε προσθέτοντας ότι κατά το Eurogroup της Τρίτης θα φανεί κατά πόσον τελικά όντως γεφυρώθηκαν οι διαφορές.

Η διαφωνία μεταξύ του τριμερούς μηχανισμού των δανειστών έχει οδηγήσει στην παρακράτηση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ μέχρι σήμερα ήταν ανένδοτο στη θέση του ότι το ελληνικό χρέος που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα πρέπει να απομειωθεί προκειμένου να γίνει βιώσιμο.