Κ. Χατζηδάκης: Να μας οδηγήσει η κρίση, σε εθνική αυτογνωσία

Στις ενέργειες της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε ομιλία του στην εκδήλωση “Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας -Game changers-Generation we”.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, τις οποίες και παρουσίασε: Πρώτον, η δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού μηχανισμού σε συμφωνία με την ΕΤΕπ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεύτερον, την αποδέσμευση κονδυλίων ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τρίτον, η ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ και η αποδέσμευση κονδυλίων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ. Και τέταρτον, η επιτάχυνση του ρυθμού απορρόφησης των ΕΣΠΑ.

Όσο για τις διαρθρωτικές αλλαγές, που όπως δήλωσε “αποτελούν τον δεύτερο άξονα της πολιτικής μας”, επεσήμανε τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, τη σχεδιαζόμενη περαιτέρω αξιοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων, τις ρυθμιστικές ενέργειες για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, το πρόγραμμα για τη διευκόλυνση των εξαγωγών και τη μείωση των διοικητικών βαρών των επιχειρήσεων.

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κρίση μπορεί να μας οδηγήσει “σε μία νέα εθνική αυτογνωσία”, προσθέτοντας ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι πολύ δύσκολος και για να αλλάξει η χώρα “πρέπει να βγει μπροστά η νέα γενιά”.