Χατζηδάκης: Να γίνει η Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο

Στόχος, είναι να γίνει η Ελλάδα το διαμετακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων, τονώνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα όλης της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics και συμπλήρωσε ότι η συγκριμένη δυναμική αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στην πρόσφατη έκθεση του διεθνούς οίκου συμβούλων McKinsey.

"Ο στόχος αυτός είναι πράγματι εφικτός για τη χώρα. Στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δυστυχώς απεδείχθησαν αποσπασματικές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο. Είναι σαφές τι πρέπει να γίνει", σχολίασε ο υπουργός σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και γνωστοποίησε τα βήματα που θα ακολουθήσει το υπουργείο για τις αναγκαίες διαδικασίες για τον καθορισμό της Εθνικής Στρατηγικής για την Εφοδιαστική Αλυσίδα.

- Δημιουργείται ένα κεντρικό σημείο επαφής, με βάση το υπάρχον πλαίσιο, στη Γενική Γραμματεία Μεταφορών, για όλα τα ζητήματα logistics και με αυτονόητη προϋπόθεση την ενδοσυνεννόηση στο υπουργείο.

- Ενεργοποιείται η Μόνιμη Επιτροπή Logistics, εντός του μηνός, διευρύνοντας παράλληλα τις αρμοδιότητές της και καθιστώντας πιο ουσιαστική τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα Σχέδιο Νόμου που αντιμετωπίζει όλα τα σύγχρονα θέματα των logistics.

- Για την Εθνική Στρατηγική Logistics επιδιώκεται να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με την Ομάδα Πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για την εφοδιαστική αλυσίδα και εντός των επόμενων δύο μηνών θα παρουσιαστεί το σχέδιο αυτό ώστε η υλοποίησή του να ξεκινήσει εντός του 2013. Μία δράση, ενδεικτικά σε αυτό το πλαίσιο, είναι η ανάπτυξη υποδομών και η βελτίωση μεταφορών.