Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα

Νέα συνάντηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της τρόικας.

Πρόκειται για την τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σε αυτό τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων, με τους εκπροσώπους των δανειστών να επιστρέφουν στην Αθήνα μετά τις 26 Οκτωβρίου και την ανακοίνωση των stress tests για τις τράπεζες.

Κατά τη χθεσινή τρίωρη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών δεν επετεύχθη συμφωνία σε πολλά από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι. Μεταξύ αυτών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα "κόκκινα" δάνεια, το ασφαλιστικό αλλά και τα εργασιακά,

Το μόνο σημείο που φάνηκε να κλειδώνει ήταν το προσχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά και αυτό υπό προϋποθέσεις, καθώς ενδέχεται ορισμένα σημεία να αναθεωρηθούν, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασε χαρακτηριστικά ότι "δεν υπήρξε σημείο διαφωνίας αλλά δεν καταλήξαμε".

Η συνάντηση διήρκησε τρεις ώρες και σε αυτήν μετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γκ. Χαρδούβελης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας και ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχωρούν σήμερα για το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ. Εκεί αναμένεται να μεταβεί αυθημερόν και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης προκειμένου να συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τον Πολ Τόμσεν.