Κρίσιμη συνάντηση – αστραπή Χαρδούβελη με Λαγκάρντ και Τόμσεν

Με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ποουλ Τόμσεν αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στις 12:15 στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του Ταμείου το οποίο διεξάγεται μεταξύ 10 και 12 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον όπου ο κ. Χαρδούβελης θα μεταβεί αυθημερόν.

Η ενδεχόμενη αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα το 2015 αναμένεται να απασχολήσει σε σημαντικό βαθμό τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν στην Ουάσιγκτον. Ο υπουργός Οικονομικών θα επιχειρήσει να πείσει την ηγεσία του ΔΝΤ ότι δεν είναι αδύνατον να παρουσιαστεί και ως επιτυχία το δημοσιονομικό πρόγραμμα του Ταμείου αλλά συγχρόνως και να... τερματιστεί άμεσα και πρόωρα!

Τόσο ο κ. Χαρδούβελης, όσο και η ηγεσία του ΔΝΤ εκτιμάται πως θα ερωτηθούν για το χρονοδιάγραμμα τερματισμού της στενής εποπτείας της Ελλάδας από την τρόικα και το ΔΝΤ, αλλά και για τον τρόπο κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας την προσεχή διετία.

Μαζί με τον κ. Χαρδούβελη θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Χριστόδουλος Στεφανάδης, αλλά και στενοί του συνεργάτες.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου η Κριστίν Λαγκάρντ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναμένεται να ερωτηθεί για τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος, ενώ την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ο Πόουλ Τόμσεν θα παραχωρήσει και εκείνος συνέντευξη Τύπου με την ιδιότητα του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα Ταμείου.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα εκπροσωπείται στις συνόδους του ΔΝΤ από υπουργό Οικονομικών.