Ο Τόμσεν στρώνει το χαλί για τη συνάντηση Χαρδούβελη-Λαγκάρντ

Κανονικά αναμένεται να συμμετάσχει στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να συζητήσουν για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στην αμερικανική πρωτεύουσα αμέσως μετά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Τον κ. Χαρδούβελη θα συνοδεύει επταμελής ομάδα συνεργατών του, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής στο Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Πρέπει να σημειωθεί πως ήδη από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρίσι Γκογιάλ θα βρίσκεται στην έδρα του Ταμείου και θα ενημερώσει για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

Μια ημέρα αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά και στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι αναφορές του Δανού, πρώην επόπτη της Ελλάδας, για τα καλώς ή κακώς κείμενα του ελληνικού προγράμματος θα διαμορφώσουν εν πολλοίς το κλίμα που θα βρει ο κ. Χαρδούβελης όταν προσγειωθεί στην Ουάσιγκτον.