Αδήλωτες… αρπαχτές από Έλληνες καλλιτέχνες στην Κύπρο

Αδήλωτα παραμένουν τα μεγάλα ποσά που παίρνουν ορισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες για “αρπαχτές” στην Κύπρο, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στην κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης” ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Όπως αναφέρει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει εντοπίσει περιπτώσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα που μεταβαίνουν στην Κύπρο ως επισκέπτες και εργάζονται για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα, χωρίς να καταβάλουν φόρο και χωρίς να δηλώσουν τα εισοδήματά τους στην Ελλάδα.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρεται η περίπτωση γνωστού Έλληνα τραγουδιστή που έκανε δύο εμφανίσεις σε κυπριακό νυκτερινό κέντρο και εισέπραξε 50.000 ευρώ ως αμοιβή, ενώ απαίτησε 15.000 ευρώ επιπλέον για συγγενικό πρόσωπο που τον συνόδευε, την ώρα που ήταν ήδη καλυμμένα όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.

Μάλιστα, η φοροδιαφυγή δεν αφορά μόνο σε τραγουδιστές, οι οποίοι εμφανίζονται σε συναυλίες στην Κύπρο, αλλά και σε ηθοποιούς που συμμετέχουν σε θεατρικές παραστάσεις και σίριαλ της Κύπρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τις υποθέσεις αυτές υπάρχει ήδη δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ελεγκτικών αρχών Κύπρου και Ελλάδας.