Έρχεται επιδότηση επιτοκίου για επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε πολύ πιθανή την εφαρμογή αυτής της λύσης

Πολύ κοντά στο να λάβει το πράσινο φως από την τρόικα για να χρησιμοποιήσει κονδύλια του ΕΣΠΑ, ώστε να επιδοτήσει το επιτόκιο των δανείων, που έχουν λάβει βιώσιμες επιχειρήσεις, βρίσκεται η κυβέρνηση. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε πολύ πιθανή την εφαρμογή αυτής της λύσης, μετά και τις συζητήσεις, που είχε με τον Επίτροπο Χαν, αλλά και τις επαφές με Σόιμπλε και Γκάμπρειλ, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο.    

Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984, ο κύριος Δένδιας είπε ότι συμφώνησε με τους Γερμανούς υπουργούς, ώστε το πλαίσιο να μεταβληθεί και να γίνουμε πιο ευέλικτοι.

“Καταλαβαίνω ότι οι κοινοτικοί πόροι είναι για τη δημιουργία νέων σχημάτων. Αλλά όλα αυτά έχουν σημασία σε ομαλές περιόδους. Εδώ περνάμε κρίση. Το να επιτρέψουμε να κλείσουν οι υπάρχουσες μικρές επιχειρήσεις και να χαλάσουμε χρήματα για να δημιουργηθούν καινούργιες και στο μεσοδιάστημα να έχουμε αύξηση της ανεργίας σε μια χώρα, που η ανεργία έχει περάσει στο 27% και που η ανεργία των νέων έχει περάσει το 50%, νομίζω ότι είναι σχιζοφρενικό. Και νομίζω ότι πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ή η όποια γραφειοκρατία των Βρυξελλών, να μπορέσει να προσαρμοστεί σε μια μετακινούμενη συνεχώς πραγματικότητα. Σε μια αλλαγή συνθηκών”.

Όπως είπε, η γερμανική πλευρά κινείται προς την κατεύθυνση, που συμφωνήθηκε στο  Βερολίνο. “Αυτό θα κάνουμε κι εμείς και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε ένα πλαίσιο, που, εάν ρωτάγατε οποιονδήποτε εδώ και ένα μήνα, θα σας έλεγε ότι δεν αλλάζει και ότι η προσπάθεια την οποία κάνουμε δεν θα έχει ευνοϊκά αποτελέσματα”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.