Πώς βλέπει ο διεθνής Τύπος τον ελληνικό προϋπολογισμό

Με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013 ασχολούνται τα ξένα media, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι μειωμένο συγκριτικά με την ψηφοφορία του Μνημονίου την Τετάρτη.

“Οι Έλληνες βουλευτές στηρίζουν νέες περικοπές” γράφει το BBC. Το άρθρο κάνει λόγο για τις κινητοποιήσεις οι οποίες πέρασαν απαρατήρητες καθώς υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ερχόμενου έτους.

Επίσης γίνεται αναφορά στην αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα: “Γι αυτό λέμε ότι είστε επικίνδυνος για αυτή τη χώρα”.

Οι Financial Times αναφέρονται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και γράφουν ότι παρά τις αποσκιρτήσεις από το ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα έδωσε ώθηση στην κυβέρνηση που προετοιμάζεται να εφαρμόσει περαιτέρω επώδυνα μέτρα.

Στο ίδιο κλίμα και η WSJ που σημειώνει ότι πέρασε και προϋπολογισμός από τη Βουλή την ώρα που οι δανειστές δηλώνουν ότι η εκταμίευση της δόσης είναι αρκετές εβδομάδες μακρυά.

Ανάλογο είναι και το δημοσίευμα του CNN στην ηλεκτρονική του σελίδα. Γίνεται αναφορά στη μεγάλη πλειοψηφία που συγκέντρωσε η κυβέρνηση, ενώ τονίζεται ότι με τον προϋπολογισμό θα εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα που πέρασαν την περασμένη εβδομάδα.