“Μην περιμένετε απόφαση για τη δόση την άλλη βδομάδα”

Δε θα πάρει αποφάσεις για την Ελλάδα το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται το δίκτυο Bloomberg, που εκτιμά ότι η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης είναι πιθανό να ληφθεί στις 26 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα περιμένουν να δουν την τελική έκθεση της Τρόικας, η οποία δε θα είναι έτοιμη μέχρι τη Δευτέρα, και μολονότι αναμένεται στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup να έχουν στα χέρια τους ένα προσχέδιο της έκθεσης, αυτό δε θα σταθεί αρκετό για να πάρουν οι υπουργοί την οριστική απόφαση.

Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμα πως η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση, καθώς δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στους δημοσιονομικούς της στόχους, ενώ παραθέτει και σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, που υπογραμμίζει: “Δε βλέπω πώς μπορούμε να πάρουμε κιόλας την απόφαση την επόμενη εβδομάδα”.

Σαν πιθανή ημερομηνία για οριστική απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης σχετικά με την εκταμίευση της δόσης ο ανώνυμος Ευρωπαίος αξιωματούχος ορίζει την 26η Νοεμβρίου, όταν αναμένεται να είναι έτοιμη η έκθεση της Τρόικας.