Reuters: Η Ελλάδα θα εκδώσει ομόλογα 2-3 δισ. πριν τον Αύγουστο

Προετοιμασία για έκδοση επταετούς ομολόγου πριν τον Αύγουστο, με στόχο την άντληση ποσού 2-3 δισ. ευρώ, έχει ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

"Οι συνθήκες στις αγορές είναι καλές για μία νέα έκδοση ομολόγων το καλοκαίρι. Μιλάμε για μία μικρού μεγέθους έκδοση, περίπου 2-3 δισ. ευρώ, με πρωταρχικό στόχο τη συμπλήρωση της καμπύλης των αποδόσεων", ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διαμορφώσει όλες τις λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν τα όσα ανέφερε ήδη από τη Δευτέρα το news.gr, για νέα έκδοση ελληνικού ομολόγου στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Στόχος της νέας έκδοσης, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του news.gr, είναι αφενός η άντληση κεφαλαίων που θα καλύψουν πιθανά μελλοντικά χρηματοδοτικά κενά, αφετέρου η δημιουργία ενός αποθεματικού ασφαλείας το οποίο θα χρησιμοποιηθεί μετά το Φεβρουάριο 2016, όταν και η Ελλάδα θα έχει λάβει το σύνολο των κεφαλαίων του προγράμματος στήριξης.

Η δημιουργία αποθεματικού ασφαλείας θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξέλθει στις αγορές με ευνοϊκούς όρους, καθώς οι επενδυτές θα ξέρουν πως η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αποπληρωμής των υποχρεώσεων της.