Διθυραμβικά σχόλια για την επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές

Διθυραμβικά σχόλια συγκέντρωσε η πρώτη, δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, καθώς η ζήτηση ήταν εντυπωσιακά μεγαλύτερη από τον αρχικό στόχο των 2,5 δισ. ευρώ που είχε καθοριστεί από την κυβέρνηση.

Η ζήτηση για το πενταετές ελληνικό ομόλογο ξεπέρασε τα 20 δισ. ευρώ, από 550 ενδιαφερομένους επενδυτές, εκ των οποίων η κυβέρνηση θα αποδεχθεί προσφορές μέχρι 3 δισ. ευρώ, με το ονομαστικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,75% και το πραγματικό επιτόκιο στο 4,95%.

Διαβάστε: Τεράστια ζήτηση για το ελληνικό ομόλογο με επιτόκιο 4,95%

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να πλησιάσει το 90%, ενώ οι επενδυτές αυτοί χαρακτηρίζονται ως υψηλής ποιότητας και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

Διαβάστε: Πετυχημένη έξοδος στις αγορές - Υψηλής ποιότητας οι επενδυτές

Τα νέα της επιτυχημένης εξόδου στις αγορές υποδέχθηκαν με ιδιαίτερα θετικές αναφορές τόσο Ευρωπαίοι θεσμικοί παράγοντες, όσο και ο διεθνής Τύπος.

"Πολύ καλό νέο και ενθαρρυντικό σημάδι για την ίδια τη χώρα και για την Ευρώπη", χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαντάλ Χιούγκ την επιστροφή της Ελλάδας.

Διαβάστε: Κομισιόν: Πολύ καλό νέο η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Την ικανοποίησή του για την “επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές” εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με ανακοίνωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ανακοινώσεις του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ.

Διαβάστε: Σουλτς: Ένδειξη εμπιστοσύνης η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές

“Αποχαιρετισμός στο Grexit”, είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal, και το οποίο περιγράφει με ιδιαίτερα θετικές αναφορές την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Διαβάστε: Ο... αποχαιρετισμός της Wall Street Journal στο Grexit

Με θετικά λόγια αναφέρεται στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και η Goldman Sachs, που ήταν άλλωστε και εκ των αναδόχων της έκδοσης πενταετούς ομολόγου.

Διαβάστε: Goldman Sachs: Βελτιώνονται οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Αλλαγή σελίδας για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας σηματοδοτεί η έκδοση πενταετούς ομολόγου, σημειώνει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Διαβάστε: Alpha Bank: Αλλαγή σελίδας για το μέλλον της Ελλάδας η έξοδος στις αγορές