Σουλτς: Ένδειξη εμπιστοσύνης η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές

Την ικανοποίησή του για την “επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές” εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με ανακοίνωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο Σουλτς τονίζει ότι η σημερινή επιτυχημένη έκδοση ελληνικών ομολόγων είναι ένδειξη εμπιστοσύνης στις προσπάθειες που έχουν κάνει η Ελλάδα και η Ευρωζώνη για να αφήσουν πίσω τους την κρίση χρέους.

Ο ίδιος τονίζει ότι πρόκειται για “βήμα προς την κανονικότητα και τη σταθερότητα” και πως είναι επίτευγμα για τον ελληνικό λαό, που έπρεπε να υπομείνει σκληρές μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, ο Μάρτιν Σουλτς σημειώνει ότι η πλήρης επιτυχία θα έρθει όταν οι Έλληνες πολίτες αρχίσουν να βλέπουν βελτιώσεις στο βιοτικό τους επίπεδο και όταν η ανεργία μειωθεί σημαντικά.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε σε γραπτή του ανακοίνωση ότι η κοινή συνταγή της Ευρώπης αρχίζει να λειτουργεί και ότι η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της οικογένειας της ευρωζώνης, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, ανέφερε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν και χαιρέτισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.