Στουρνάρας – Ρεν: Φέραμε στο επίκεντρο την ανάπτυξη

Την ικανοποίησή τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου του Eurogroup εξέφρασαν σε κοινές τους δηλώσεις, τόσο ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολι Ρεν, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Nομισματικές Yποθέσεις, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου των εκπροσώπων του Eurogroup στο Ζάππειο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Ρεν "Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί. Οι προσπάθειες που έγιναν στην Ελλάδα είναι σημαντικές και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι θέσεις εργασίας".

"Κάποια στιγμή θα είναι δυνατόν να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Η σωστή στιγμή, όμως θα είναι απόφαση του κ. Στουρνάρα και της ελληνικής κυβέρνησης. Η ολοκλήρωση των αλλαγών που έγιναν θα βοηθήσουν την Ελλάδα. Πιστεύω πάντως, ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση".

Από την πλευρά του ο κύριος Στουρνάρας σχολίασε σχετικά με τα προαπαιτούμενα για τη λήψη της δόσης:

"Τα προαπαιτούμενα είναι αυτά που ψηφίσαμε στο Κοινοβούλιο για τη μεγάλη δόση. Υπάρχει μία ακόμα σειρά μέτρων για τις μικρότερες δόσεις. Αυτά όμως είναι αποφάσεις που έχουμε ήδη πάρει. Το κρισιμότερο θέμα στο εξής είναι η οικονομική ανάπτυξη Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι για πρώτη φορά το Eurogroup ασχολείται με την οικονομική ανάπτυξη κι αυτό χάρη στις θυσίες του ελληνικου λαού, ενώ μέχρι σήμερα μιλούσαμε για οικονομική σταθεροποίηση", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κύριος Στουρνάρας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον κύριο Ρεν.

Κλείνοντας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε: "Να ευχαριστήσω κι εγώ τον κύριο Στουρνάρα για όσα είπε αναφορικά με τις υπηρεσίες της Κομισιόν. Τώρα θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην ανάκαμψη και την οικονομική σταθερότητα. Αυτό άλλωστε είναι που θα χρειαστούμε για το άμεσο μέλλον στην Ευρώπη".