European Working Group: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Η τρόικα δεν συζητά σχέδιο για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος του European Working Group, Thomas Wieser, όπως μεταδίδει το Reuters και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της τρόικα και της Ελλάδας δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

“Βρίσκονται κοντά στο τέλος, όμως είναι γνωστό ότι τα τελευταία βήματα σ’ αυτές τις συμφωνίες είναι πάντα τα πιο δύσκολα”, είπε προκαλώντας ερωτηματικά καθώς χθες ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε επίσημα ότι οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν.

“Σε κανέναν από τους γύρους συζητήσεων (με την τρόικα) δεν αναφέρθηκε η λέξη «κούρεμα»», δήλωσε ο κ. Wieser. Οι αναφορές στα ΜΜΕ για πιθανή αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι τίποτα παραπάνω εικασίες και δεν έχουν καμία σχέση με τις εργασίες της τρόικα”, τόνισε.

Ο κ. Wieser δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν θα αποκλείσει μια νέα συμφωνία με την Ελλάδα που θα δίνει ένα “πιο μετρημένο πρόγραμμα προσαρμογής”.

Ο Wieser είπε ότι θα ήταν "πολύ,δύσκολο" για την Ελλάδα να φτάσει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος, δεδομένου του βάθους της ύφεσης της.

“Είναι πιθανό ότι αυτό θα απαιτήσει επιπλέον ρευστότητα. Ωστόσο, με βάση τα όσα έχουμε ακούσει, δεν θα απαιτήσει επιπλέον κεφάλαια από τα 16 κράτη-μέλη, όμως θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος”, επισήμανε.