Ν. Βερνίκος: Κέρδη 50 εκατ. για τη ΔΕΗ από τη συμφωνία ΔΕΠΑ-GAZPROM

Ενοικονόμηση της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ το χρόνο φέρνει για τη ΔΕΗ η συμφωνία της ΔΕΠΑ με τη GAZPROM για μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) Νίκος Α. Βερνίκος η μείωση θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ.

Ειδικά επ' αυτού ο κ. Βερνίκος τόνισε: «Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, υπολογίζω ότι η εταιρεία θα εξοικονομήσει ένα μεγάλο ποσό που μπορεί να φτάσει ετησίως τα 40 με 50 εκατομμύρια ευρώ».

Την ίδια στιγμή υπολογίζεται ότι αυτή η μείωση μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην αγορά αυτοκινήτου που λιμνάζει, αλλά να ωφελήσει όλους ανεξάρτητα τους Έλληνες.

Ο κ. Βερνίκος, εκφράζοντας το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που είναι μέλη του ICC μέσω των επιμελητηρίων τους, χαιρέτισε την απόφαση η οποία είναι μία επιτυχία και βοηθά στη συρρίκνωση του ενεργειακού κόστους, ενός αιτήματος των παραγωγικών μονάδων της χώρας, το οποίο η κυβέρνηση αλλά και η τρόικα αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν δραστικά, όπως σημειώνει.

Υπολογίζεται ότι οι μεγάλες βιομηχανίες αλλά και οι ηλεκτροπαραγωγοί θα δουν μία μείωση τιμής κατά 10,5%, ενώ και οι οικιακοί καταναλωτές θα έχουν μειώσεις από 10% έως 12%.