Bloomberg: Ταφόπλακα στις ελπίδες Σαμαρά για το χρέος

Ταφόπλακα στις ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για ελάφρυνση του χρέους πριν τις Ευρωεκλογές του Μαϊου, έβαλε ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, σχολιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogrpoup, το Bloomberg κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις δηλώσεις Dijsselbloem, ο οποίος τόνισε ότι πιθανόν το Eurogroup θα περιμένει μέχρι τον Αύγουστο ή και αργότερα για να αποφασίσει για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, η κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά ζητούσε μία επιπλέον στήριξη απ' την Ευρωζώνη μέχρι τις ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν μεταξύ 22 - 25 Μαϊου, προβάλλοντας πιεστικά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.

"Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να βιαστούμε για ένα νέα πρόγραμμα ή σε νέες αποφάσεις αφού τα στοιχεία της Eurostat θα βγουν στο τέλος Απριλίου", απάντησε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup. 

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί το Bloomberg, το χρονοδιάγραμμα που θέτουν οι Ευρωπαίοι κινδυνεύει να υπονομεύσει την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να βγάλει τη χώρα απ' την εξαετή ύφεση και να αντιμετωπίσει μία ανεργία στο 28% - την ώρα που έχει οριακή πλειοψηφία στη Βουλή.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται αυξάνοντας τις προοπτικές για επικράτηση της αντιπολίτευσης στις επικείμενες εκλογές, κάτι που μπορεί να σηματοδοτήσει αστάθεια στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, σημειώνει τέλος το Bloomberg.