Ρεν: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα μαθήματά της

H κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποτελούν τους βραχυπρόθεσμους στόχους της τρόικας, δήλωσε σήμερα από το Νταβός της Ελβετίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Ο κ. Ρεν είπε πως οι συζητήσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2015/2016 , αλλά και για τον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα γίνουν το προσεχές καλοκαίρι, και όχι την άνοιξη, όπως αναμενόταν, μετά δηλαδή από την επισημοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος (τον Απρίλιο).

Ερωτηθείς για την επιστροφή της τρόικας, τόνισε πως ελπίζει ότι η αποστολή σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων θα επιστρέψει στην Αθήνα πριν από το τέλος του Ιανουαρίου, ενώ οι επικεφαλής θα επιστρέψουν λίγο αργότερα.

Πάντως, ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθάρισε πως “η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα μαθήματα της”, σχολιάζοντας πως αιτία της στασιμότητας όσον αφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας είναι η καθυστερήσεις στην προετοιμασία των διαπραγματεύσεων, αναφορικά με τις δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις.