Ο Όλι Ρεν στην Κεντρική Τράπεζα της Φινλανδίας και την ΕΚΤ

Ο Όλι Ρεν στην Κεντρική Τράπεζα της Φινλανδίας και την ΕΚΤ

Ως Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων διαχειρίστηκε την πρώτη περίοδο των μνημονίων στην Ελλάδα

Ένας παλιός γνωστός μας, ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, ο οποίος διαχειρίστηκε την πρώτη περίοδο των μνημονιακών προγραμμάτων της Ελλάδας, διορίστηκε στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Φινλανδίας.

Ο Ρεν που σήμερα είναι ο υποδιοικητής της τράπεζας και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Φινλανδίας, θεωρείτο από πολλούς φαβορί για τη θέση αυτή, η οποία συνοδεύεται από τη συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο 56χρονος Ρεν πέρασε μια δεκαετία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη ήταν Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Αυτή τη εβδομάδα εμφανίστηκε κάπως επιφυλακτικός για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης, λέγοντας ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με «καθοδικούς κινδύνους», λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με τα δημόσια οικονομικά και τις τράπεζες κάποιων κρατών-μελών. Ο Ρεν, που έχει περάσει και από τη θέση του υπουργού Οικονομίας της Φινλανδίας, θα γίνει διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας στις 12 Ιουλίου για επταετή θητεία. Ο Ρεν διαδέχεται τον Έρκι Λιίκανεν που ολοκληρώνει τη δεύτερη και τελευταία θητεία του τον Ιούλιο. Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές πολιτικής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...