Πληροφοριακό σύστημα ιχνηθέτησης καυσίμων

Δύο ομάδες εργασίες συστάθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για τη μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πετρελαίων μετά από την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης και θέρμανσης, αλλά και για τη δημιουργία πληροφοριακού συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη η ομάδα εργασίας που συστάθηκε για τη σχεδίαση, υλοποίηση και παρακολούθηση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων θα πρέπει έως τις 30 Νοεμβρίου να υποβάλει πόρισμα στο οποίο θα καταγράφεται η υπάρχουσα κατάστασης ως προς το επιχειρησιακό και τεχνολογικό σκέλος της ασφαλούς ιχνηθέτησης καυσίμων.

Σε αυτό θα γίνεται αναφορά στην τεχνογνωσία από άλλα κράτη που ήδη εφαρμόζουν παρόμοια συστήματα, στις απαιτούμενες τεχνολογικές προδιαγραφές που θα επιτρέψουν την υλοποίηση ασφαλούς ιχνηθέτησης καυσίμων, στις απαιτήσεις σε επίπεδο βέλτιστων επιχειρησιακών διαδικασιών που θα βελτιώσουν τους χρόνους παρακολούθησης και ελέγχου ιχνηθέτησης καυσίμων, στις θεσμικές παρεμβάσεις σε επιχειρησιακό και τεχνικό επίπεδο, στους όρους διακήρυξης ( τεχνικές προδιαγραφές - χρονοδιάγραμμα προϋπολογισμός -λοιποί όροι ) για την ανάδειξη του αναδόχου προμηθευτή του κατάλληλου συστήματος ιχνηθέτησης, κ.α..

Παράλληλα, η ομάδα εργασίας για την μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πετρελαίων μετά από την εξίσωση του Ειδικού Φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης θα καταγράψει τις νομοθετικές διατάξεις που καθορίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πετρελαίων και θα υποβάλει έως τις 9 Νοεμβρίου μελέτη για την επικαιροποίηση των ανωτέρω διατάξεων όπου αυτή απαιτείται.