Εργαζόμενοι:Ιδιωτικοποίηση ιπποδρόμου για να με στόχο τη βιωσιμότητα

Να ιδιωτικοποιηθεί άμεσα ο ιππόδρομος και το ιπποδρομιακό στοίχημα προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ελληνικών αγώνων ζητούν οι φίλοι του ιπποδρόμου, αλλά και ολόκληρη η ιπποδρομιακή κοινότητα, εκπροσωπώντας περίπου 4.000 άτομα, τα οποία ζουν από τα έσοδά του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA.

Σε συνέντευξη τύπου οι ιδιοκτήτες αλόγων, οι προπονητές, οι αναβάτες, οι εργαζόμενοι και οι πράκτορες του ιπποδρομιακού στοιχήματος  ανέφεραν πως στις 25 Ιανουαρίου 2014 με νόμο ο οργανισμός τίθεται σε εκκαθάριση χωρίς να υπάρχει μέχρι σήμερα διάδοχη κατάσταση, κάτι που κάνει επιτακτική την επίσπευση της ιδιωτικοποίησης.  

Το κράτος  από το 2011 έθεσε  την πώληση του οργανισμού ψηλά στην ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων και μεταβίβασε  τις μετοχές στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο  οργανισμός ήταν ζημιογόνος και κάθε χρόνο το δημόσιο έκανε κεφαλαιακές ενέσεις για να στηρίξει τη λειτουργία του.

Με το νόμο 4111 αποφασίστηκε η εκκαθάριση του ΟΔΙΕ, κάτι που ζητούσαν οι επίδοξοι μνηστήρες αφού διεκδικούσαν μόνο την εκχώρηση άδειας για την αποκλειστική διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος και όχι τον ΟΔΙΕ που πήγαινε «πακέτο» με την ακίνητη περιουσία. Και αυτό γιατί η ακίνητη περιουσία είναι επιβαρυμένη με υψηλά δάνεια  (210 εκατ. ευρώ) που είχαν ληφθεί για τη μετεγκατάσταση του ιπποδρόμου από το Φάληρο στο Μαρκόπουλο και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα ζημιογόνα αποτελέσματα.