Για β’ εξάμηνο 2014 ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO

“Θα πετύχουμε το στόχο του 1,3 (δισ. ευρώ)”, διαβεβαιώνει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, αναφερόμενος στον στόχο για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις το 2014.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραχώρηση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού και η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO θα ενισχύσουν τα ταμεία της χώρας με 3,56 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014. Ο κ. Μανιατόπουλος δηλώνει ακόμα ότι οι αποκρατικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO αναμένεται να ολοκληρωθούν στο δεύτερο μισό του 2014.

Όσο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ αναγνωρίζει πως δε θα είναι μία εύκολη υπόθεση. “Η Ρωσία έχει πει ότι θα ενδιαφερόταν για οποιονδήποτε νέο διαγωνισμό. Θα το δούμε. Αλλά με έναν μόνο ενδιαφερόμενο είναι δύσκολο να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός”, σημειώνει.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μανιατόπουλος υπογραμμίζει πως “το αν το 1,3 δισ. θα καταλήξει να είναι 1,2 δισ. δεν είναι ουσιαστικά τόσο σημαντικό, αφού έχουμε ήδη ολοκληρώσει ορισμένες συμφωνίες και κάποια από τα χρήματα μπορεί να εισπραχθούν την επόμενη χρονιά”.