Μπύρα και σουβλάκι πρωταγωνιστούν στην οικονομία

Τα παραδείγματα των εταιρειών που συγκέντρωσε η εταιρεία στατιστικών ερευνών Hellastat και παρουσιάζει τις ελληνικές εταιρείες με την ταχύτερη ανάπτυξη περιλαμβάνουν επιχειρηματικές προσπάθειες με βασικό στοιχείο την πρωτοπορία, την ολοκληρωμένη επιχειρηματική στρατηγική και όσα στοιχεία μπορούν να κάνουν μία εταιρεία επιτυχημένη στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες διανύει η χώρα μας. Πρωταθλήτριες αναδεικνύονται εταιρείες από τον χώρο των τροφίμων, της έρευνας, αλλά και της διαχείρισης αποβλήτων και επεξεργασίας μετάλλου.

Η εταιρεία Hellastat έφτιαξε μία ειδική λίστα των εταιρειών με την ταχύτερη ανάπτυξη συγκεντρώνοντας στατιστικά στοιχεία βάσει ειδικής μεθοδολογίας που έχει αναπτύξει, τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα προσπαθώντας να αναδείξει την καλή πλευρά της οικονομίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές:

Ανάμεσα στις εταιρείες είναι η ΕΠ.ΑΝ.Α. Εταιρεία επεξεργασίας αποβλήτων και ΑΜΕΚΩΝ Επεξεργασίας Μετάλλου, η ζυθοποιΐα Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή και παράγει την ελληνική μπύρα ανώτερης ποιότητας Βεργίνα. Η εταιρεία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Food Service, η οποία λειτουργεί στη Λάρισα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διανομή τροφίμων για μαζική εστίαση όπως γύρος, σουβλάκι, μπιφτέκι, αλλά και η γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ. Επίσης η ΜΠΕΤΑ ΚΑΕ ΣΥΣΤΕΜΣ, ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ Α.Ε. και μία ομάδα νέων επιστημόνων από το τμήμα τεχνολόγων του ΑΠΘ που σχεδιάζει και πουλάει εφαρμογές σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Για την κατάρτιση του πίνακα λαμβάνονται υπόψη εταιρείες που κατά τη χρήση του 2011 εμφάνισαν ελάχιστο ύψος πωλήσεων 10 εκατομμύρια ευρώ και κερδών προ φόρων 500 χιλιάδες ευρώ.