Νέοι επιχειρηματίες με όπλο την τεχνολογία

Όταν οι νέοι δραστηριοποιούνται στις επιχειρήσεις μέσω διαδικτύου, τότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι υπάρχει πεδίο δόξης. Φοιτητές παρουσιάζουν νέες ιδέες και προτείνουν προϊόντα και υπηρεσίες που συμβαδίζουν και πολλές φορές ξεπερνούν την εποχή τους.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά, μαζί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την υποστήριξη 17 ακόμα ΑΕΙ, τον 5 Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας. Ο E-nnovation 2012 ολοκληρώνεται στις 10 Οκτωβρίου, οπότε και θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα οι ομάδες που έφτασαν στον τελικό.

Φέτος συμμετείχαν 300 φοιτητές, σε 110 ομάδες από 32 ΑΕΙ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο δεύτερο γύρο πέρασαν 48 ομάδες που κατέθεσαν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια και στον τελικό έφτασαν 15 ομάδες αποτελούμενες από 52 Έλληνες φοιτητές από 15 ΑΕΙ της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Αγγλίας και της Κύπρου.

Οι επιχειρηματικές ιδέες που παρουσιάζονται στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχουν στόχο την εφαρμογή τους και στην Αγορά σε μεγάλες επιχειρήσεις που αναζητούν νέα και καινοτόμα προγράμματα για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους κάτι που έχει ήδη συμβεί και με παλαιότερες συμμετοχές φοιτητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.