Σόιμπλε: Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο

“Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup των Βρυξελλών.

Ο Γερμανός υπουργός επεσήμανε πως η ανάπτυξη και το έλλειμμα της Ελλάδας το 2013 ήταν πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις, και πρόσθεσε ότι θα ήταν καλό η ελληνική προεδρία της ΕΕ το 2014 να ξεκινήσει “χωρίς μία επίσκεψη της τρόικας”.

Στουρνάρας : Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά 

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε πως “η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης”, ενώ σημείωσε ακόμα ότι αναμένει σήμερα τη διεξαγωγή μίας εποικοδομητικής συζήτησης για την Ελλάδα, όπως και για το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.

"Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην Ελλάδα. Σε ό,τι με αφορά θα επιθυμούσα η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του σώματος.

Ντάισελμπλουμ : Περιμένω την αξιολόγηση της Τρόικας

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι σίγουρα έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, αλλά πρόσθεσε πως αναμένει να ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της τρόικας για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, στη συνεδρίαση του Eurogroup. "Πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας για να δούμε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους", ανέφερε.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε ότι η φιλοδοξία μιας χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο να βγει στις αγορές το συντομότερο δυνατό, είναι "υγιής στάση". Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να επιστρέψει στις αγορές και κατέληξε λέγοντας ότι η Ευρωζώνη στηρίζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην προσπάθεια να εξέλθουν από την κρίση και από το πρόγραμμα. "Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε", επεσήμανε.