“Παρά τα προβλήματα, οι εξαγωγείς καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο”

Καλωσόρισμα απεύθυνε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, στο Συνέδριο Εξαγωγών για την Εξωστρέφεια των Αθηναϊκών επιχειρήσεων που διοργανώνει η εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων και ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.

Ο κ. Καλαμπόκης επεσήμανε ότι περίπου τα ¾ της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας μας προέρχονται από τις περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, και ειδικότερα οι εξαγωγές της περιφέρειας Αττικής αποτελούν το 51% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

“Αποκωδικοποιώντας τους αριθμούς, τα μεγέθη και την αναγκαιότητα περαιτέρω στήριξης του μεγάλου όγκου των εξαγωγών που προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής, στηρίζουμε τις εξαγωγικές προσπάθειες των επιχειρήσεων της πόλης μας. Η όλη μας συνδρομή είναι καίρια, επίκαιρη και ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου με τη στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της εξωστρέφειας των αθηναϊκών επιχειρήσεων, το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα με το Συνέδριο Εξαγωγών και Έκθεση Προϊόντων & Υπηρεσιών Εξωστρέφειας”, σημείωσε.

Η δράση αυτή, συνέχισε ο κ. Καλαμπόκας, έχει ως στόχο την παροχή έγκυρων και αναλυτικών πληροφοριών προς τους Έλληνες εξαγωγείς, τις επιχειρήσεις τη πόλης που διαθέτουν εξαγωγικό προσανατολισμό, αλλά και όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν εμπορικά την παγκόσμια αγορά, συνδυάζοντας αρμονικά το συνεδριακό με το εκθεσιακό σκέλος, συντελώντας με αυτόν τον τρόπο στο ζητούμενο της εποχής μας: την διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης.

“Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι εξαγωγείς παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταρρίπτουν με τις προσπάθειές τους κάθε προηγούμενο με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Αυτά τα εργαλεία, που δεν μπορούσε κάποιος να τα βρει κωδικοποιημένα και συγκεντρωμένα, αλλά και την δίψα για μάθηση που δείχνουν κυρίως οι νέοι που θέλουν να μπουν στον εξαγωγικό στίβο, καλείται να καλύψει αυτό το Συνέδριο Εξαγωγών και η Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας”, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, για τη συνεργασία, “που έχει ως όραμα την ουσιαστική συνδρομή των Αθηναϊκών επιχειρήσεων και προϊόντων στα εξαγωγικά τους βήματα. Αντλώντας και αξιοποιώντας τους πόρους που παρέχονται μέσω της συγχρηματοδότησης Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με εφαλτήριο το Συνέδριο Εξαγωγών & Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας “Made in Greece” προσδοκούμε ότι περισσότερες επιχειρήσεις της πόλης μας θα ταξιδέψουν εκτός συνόρων, βάζοντας την δική τους σφραγίδα στις ελληνικές εξαγωγές”.

“Έτσι, η μητρόπολη της Ελλάδας θα δώσει το έναυσμα και το παράδειγμα και σε άλλες πόλεις και περιφέρειες για τον κοινό μας αγώνα. Τα ελληνικά προϊόντα να ταξιδεύουν παντού και να είναι οι σημαιοφόροι των θετικών μηνυμάτων ότι η Ελλάδα παράγει υψηλής ποιότητας πιστοποιημένα προϊόντα”, ανέφερε.