Τρόικα : Επιστρέφουμε μόνο αν κλείσει η διαπραγμάτευση

"Στέλνουμε μανιωδώς mail". Με την φράση αυτή ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών περιέγραψε στο news.gr το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την τρόικα. Πάντως, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο μη επιστροφής των επικεφαλής των κλιμακίων στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα, καθώς σημαντικά θέματα της διαπραγμάτευσης παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Τα υπουργεία Οικονομικών,  Εργασίας και Ανάπτυξης απέστειλαν χθες σε Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Φραγκφούρτη σημαντικό όγκο πληροφοριών για μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα της δόσεως του 1 δισ. ευρώ, τους πλειστηριασμούς ακινήτων, τις ομαδικές απολύσεις, αλλά και για τα δημοσιονομικά μέτρα που τελούν ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ φέρονται να έχουν αποσαφηνίσει στην ελληνική πλευρά ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα εάν δεν  υπάρξουν πρώτα οι ικανοποιητικές συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς μια ενδεχόμενη τρίτη αποχώρησης τους, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα δημιουργούσε αρνητικές εντυπώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης κοινοποίησαν χθες μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα των πλειστηριασμών για το οποίο επιδιώκουν περίοδο διατηρήσεως μέσα στο 2014 της αναστολής των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.

Το υπουργείο Εργασίας απέστειλε προτάσεις σχετικώς με το θέμα των ομαδικών απολύσεων, για το οποίο η Κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει δικλείδες ασφαλείας, αλλά και την κατάργηση της υποχρεωτικής υπογραφής των ομαδικών απολύσεων από τον υπουργό Εργασίας.