Focus: Αντί να επικρίνετε διαρκώς την Ελλάδα βοηθήστε την

Να μην ασκείται συνεχώς κριτική στην Ελλάδα ζητούν γερμανικές εταιρείες. Όπως γράφει το Focus: “Γερμανικές εταιρείες ζητούν περισσότερη αλληλεγγύη. Αντί να ασκείται διαρκώς κριτική στην Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο να παραλύουν οι προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, γερμανικές εταιρείες ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να επιδείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη με την Αθήνα. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολύνονταν οι επενδύσεις και θα ενισχύονταν οι εταιρείες”.

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung γράφει σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ: “Πολλά καταδεικνύουν ότι η αλλαγή πλεύσης, για την οποία γίνεται πολύ λόγος, στην πραγματικότητα έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό. Ακόμα και αν κάνει κανείς λόγο για αυστηρές προϋποθέσεις, για να μην χαλαρώσει η Αθήνα από το πρόγραμμα λιτότητας, είναι πολύ πιθανόν πως η ελίτ των Βρυξελλών, αποφάσισε πριν από εβδομάδες να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη όσο και να κοστίζει αυτό. Με τον τρόπο αυτό ο Σόιμπλε, διατύπωσε μια αλήθεια που δεν ακούγεται ευχάριστα αλλά είναι η πραγματικότητα”.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Deutche Welle, η Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ από την Αθήνα με τον τίτλο “Κακές εποχές, καλές εποχές” σημειώνοντας πως “η Ελλάδα ζει την χειρότερη οικονομική κρίση εδώ και δεκαετίες, όμως πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Παίρνουν την τύχη στα χέρια τους, δίνουν δωρεάν συναυλίες, περιθάλπουν δωρεάν ασθενείς ή ομορφαίνουν τα πάρκα τους”.