ΕΦΚΑ: Πότε θα γίνει ο συμψηφισμός εισφορών

Σημειώνεται ότι τα εκκαθαριστικά είναι φουσκωμένα για τους ασφαλισμένους

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας ότι η διαδικασία για την συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ θα πάει για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών, επισημαίνονται τα εξής: «Σύμφωνα το ν. 4387/16, οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται με βάση τα εισοδήματα του 2015, έως ότου εκκαθαριστούν τα εισοδήματα του 2016.

Οι εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις θα είναι διαθέσιμες μετά τις 30 Ιουνίου 2017, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ΗΔΙΚΑ προχώρησε στην έγκαιρη προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού. Οι διαδικασίες συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017, όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή του έτους».

Σημειώνεται ότι τα εκκαθαριστικά είναι φουσκωμένα για τους ασφαλισμένους, καθώς πληρώνουν εισφορές για το εισόδημα του 2015.

2
σχόλια
  1. avatar φωτω

    αν σου μενουν και 700 ευρω εισαι παμπλουτος
    εγω βαζω και απο την τσεπη μου

  2. avatar σταματης

    μετα απο 28 χρονια νομιμης εργασιας αναγκαζωμαι να κλεισω την επιχειρηση μου (μπλοκακι) γιατι ειμαι απο αυτους που ποτε δεν μπορεσαν και δεν μπορουν να υποκρυψουν εισοδηματα με τον νεο εφκα συν ολα τα υπολοιπα κανοντας τζιρο 2000 +φπα μου μενουν 700€ τον μηνα να ζησω την οικογενεια μου ,ξεκινω λοιπον και παλι ανασφαλιστος να μοιραζω καφεδες και πιτσες με το παπι οπως στα 18 μου μιας και θα βγαζω 1200€ τσεπατα μπραβο στους φωστηρες

Παρακαλούμε περιμένετε ...