Ε9 : Παράταση μιας εβδομάδας και μετά στον… γκισέ !

Σε παράταση μίας εβδομάδας της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 – του εντύπου, δηλαδή, για τα ακίνητα – προχωρά το υπουργείο Οικονομικών (οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός ολίγου).

Μετά από τα τα τεχνικά προβλήματα, που δεν έχουν επιλυθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες φορολογούμενοι, που δεν έχουν μπορέσει μέχρι σήμερα να υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων, το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε ακόμα μία μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας, αυτή τη φορά μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας το πρωινό ρεπορτάζ του news.gr.

Πληροφορίες του news.gr αναφέρουν ότι – λόγω της σωρείας των λαθών και των προβλημάτων, που έχουν καταγραφεί – στο ΚΕΠΥΟ επιχειρούν να διορθώσουν όσο το δυνατόν αμεσότερα τις δυσλειτουργίες του συστήματος, ώστε να μην πάει χαμένη η νέα αυτή παράταση.

Πέραν αυτού, στο σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση, με το υπουργείο Οικονομικών να κάνει αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσει τα στοιχεία, ώστε να υπολογίσει το ΦΑΠ για το 2013, ακυρώνεται για ακόμη μια φορά η ηλεκτρονική υποβολή. Κι αυτό, γιατί στην Καραγιώργη Σερβίας έχουν αποφασίσει, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας της 26ης Σεπτεμβρίου, να δώσουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να κάνουν τις οποιεσδήποτε διορθώσεις στις ΔΟΥ, όπου ανήκουν. Δηλαδή, στέλνουν ξανά τους υπόχρεους στον γκισέ, όπως ακριβώς έγινε και με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δήλωση αγροτεμαχίων η καταληκτική ημερομηνία είναι η 14η Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Ποιοι και πότε πρέπει να υποβάλλουν Ε9