Προς νέα παράταση για την υποβολή του E9

Σε νέα παράταση για την υποβολή του E9 προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα τεχνικά προβλήματα της ηλεκτρονικής εφαρμογής δεν έχουν επιλυθεί και υπάρχουν χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν έχουν μπορέσει μέχρι σήμερα να υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων.

Χθες πολλοί φορολογούμενοι μετά την είσοδο τους στο Τaxisnet και στην  εφαρμογή του Ε9 βρέθηκαν ενώπιον στοιχείων άγνωστων υπόχρεων, αλλά και άγνωστων ακίνητων που δεν είχαν καμία σχέση με όσα είχαν δηλώσει.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες, οι εν λόγω χρηστές του Taxisnet όχι μόνο  έβλεπαν τα ακίνητα άλλων φορολογουμένων, αλλά μπορούσαν να προβούν σε τροποποιήσεις επ΄αυτών ακόμη και να τα διαγράψουν.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων απέδωσαν το πρόβλημα σε παραμετροποίηση που έγινε στο Taxisnet προκείμενου να αυξηθεί η ταχύτητα του.

Μέχρι και χθες το βράδυ είχαν συνολικά υποβληθεί περίπου 800.000 δηλώσεις Ε9. Μάλιστα, το Τaxisnet "δοκιμάσθηκε" χθες και προχθές, καθώς οι ημερήσιες υποβολές ξεπέρασαν τις 100.000, όταν κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες  δεν ξεπερνούσαν τις 40.000.