Αποσύρουν τη διάταξη για μείωση 35% στις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Αποσύρθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ η διάταξη για μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ, μετά από "βέτο" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.

Ο Γ. Βρούτσης έκανε πίσω και ανέφερε ότι δε θα συμπεριληφθεί τελικά στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή η διάταξη η οποία προέβλεπε τη μείωση των συντάξεων.

Πρέπει να τονιστεί πως θα έπληττε κυρίως συνταξιούχους του ΤΕΒΕ και του ΤΑΕΕ οι οποίοι διαχρονικά επιλέγουν να πληρώνουν υψηλές εισφορές προκειμένου να λαμβάνουν μεγάλη σύνταξη. Ακόμη πρέπει να τονιστεί πως κατά τα τρία χρόνια εφαρμογής του μνημονίου δεν έχει υπάρξει μείωση συντάξεων 35% εφάπαξ.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, τόνισαν πως η απόσυρση έγινε ύστερα από βέτο Βενιζέλου και ότι πλέον αναζητούνται δημοσιονομικά ισοδύναμα ύψους 230 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, το πολυνομοσχέδιο θα είναι ανοιχτό σε προσθήκες διατάξεων μέχρι και το Σάββατο το βράδυ.

Επιστολή έστειλε η ΓΣΕΒΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ζητώντας άμεσα συνάντηση μαζί τους, ύστερα από πληροφορίες ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ.

"Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 €. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ.

Σημειωτέον ότι υπάρχει και ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων.

Καλή διαχείριση και γνώση εκ μέρους της διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας χρειάζεται ο ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων. Και προπάντων σοβαρός Διάλογος για εξεύρεση λύσεων για τον πλέον υποχρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό προϋπολογισμό ασφαλιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα" αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ.