“Κρυφές” μειώσεις 35% στις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ συναντάει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει διάταξη που μειώνει κατά 35% τις συντάξεις στον ΟΑΕΕ.

Μάλιστα ο Γ. Βρούτσης πριν λίγο επιβεβαίωσε την "κρυφή" διάταξη. Οι μειώσεις αφορούν όσους συνταξιοδοτηθούν από εδώ και πέρα.

Όπως είπε ο υπουργός η απόφαση αυτή λαμβάνεται γιατί ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν ο υπολογισμός της σύνταξης στο ΤΕΒΕ ήταν στο 130% του μισθού, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία διαμορφώνονταν στο 100%.

Επιστολή έστειλε η ΓΣΕΒΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ζητώντας άμεσα συνάντηση μαζί τους, ύστερα από πληροφορίες ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ.

"Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 €. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ.

Σημειωτέον ότι υπάρχει και ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων.

Καλή διαχείριση και γνώση εκ μέρους της διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας χρειάζεται ο ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων. Και προπάντων σοβαρός Διάλογος για εξεύρεση λύσεων για τον πλέον υποχρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό προϋπολογισμό ασφαλιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα" αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ.