Πώς να μειώσω το κόστος ασφάλισης της κατοικίας μου

Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι πρώτοι στην κατοχή ακινήτων εντός της Ε.Ε και η Ελλάδα μια από τις πιο σεισμογενής χώρες στην Ευρώπη, το ποσοστό ασφάλισής τους είναι απογοητευτικό και δεν ξεπερνά το 8%.

Εκτός των σεισμών, στη χώρα μας, συνήθεις είναι και οι καταστροφικές πυρκαγιές που κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο πλήττουν πολλές περιοχές και καταστρέφουν τεράστιες εκτάσεις και πολλές κατοικίες. Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων και στις δυο περιπτώσεις είναι ανασφάλιστοι και το κράτος αδύναμο να βοηθήσει.

Επειδή, λοιπόν, δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην "τύχη" και ιδιαίτερα το σπίτι και την περιουσία μας, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει πως σε κάποιο απρόσμενο γεγονός θα πρέπει να ανατρέξουμε σε αξιόλογα ασφαλιστικά προγράμματα, τα οποία προσφέρουν πλήθος καλύψεων με προσιτό κόστος.

Το κόστος όμως των ασφαλίστρων μπορεί να γίνει ακόμη πιο προσιτό, χωρίς να μειώνεται το πλήθος και η ποιότητα των καλύψεων.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Μπορείτε να αυξήσετε το ποσό της απαλλαγής, δηλαδή το ποσό ζημιάς μέχρι το οποίο ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να το καλύψει ο ίδιος και πάνω από αυτό θα καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρία. Με αυτόν τον τρόπο ο ασφαλισμένος καλύπτει μόνος του μικροζημιές, έχει μειωμένο ασφάλιστρο και είναι καλυμμένος για μεγάλες ζημιές.

  • Εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας ή/και συναγερμού καπνού, με την απόδειξη εγκατάστασης του οποίου θα μειώσετε τα ετήσια ασφάλιστρά σας κατά 5% ή περισσότερο.

  • Εκμεταλλευτείτε συνδυαστικές εκπτώσεις που προσφέρουν ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες με την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας προσφέρουν έκπτωση στην ασφάλεια του σπιτιού σας μέχρι και 10%.

  • Κάνετε τακτική σύγκριση του κόστους και των καλύψεων που προσφέρει η ασφαλιστική σας εταιρία σε σχέση με άλλες ασφαλιστικές. 

  • Μην ξεχνάτε να δηλώνετε αλλαγές που έχουν συμβεί ή θα συμβούν και οι οποίες θα μπορούσαν να μειώσουν τα ασφάλιστρά σας π.χ αν έχετε εγκαταστήσει έναν συναγερμό κλοπής ή ένα εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού μέσα στο σπίτι σας. 

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ της Ασφάλειαι ΜΙΝΕΤΤΑ στο www.minetta.gr ή στον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή, και ασφαλίστε σωστά και έξυπνα την κατοικία σας.